Belsö Árpa a szemen.

Tiszteletem. Olyan kérdésem lenne hogy Belsö árpa jött a szememre és tetrán kenöcsöt kaptam. Doktor Úr azt monta hogy alsó szemhéjam belsejére tegyek egy kicsit és pislogjak de amint pislogtam nagyon elkezte csipni a szemem és kicsit zavar is a látásba az természetes vagy hagyam abba? vagy természetes? Buta kérdés lehet de a krémtöl romolhat a látásom? bár utána a csipő érzés el-el múlik. Köszönöm a Választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza szemkenőcs témában

Tisztelt Lérdező!

Az árpa kezeléséhez a Tetran szemkenőcs megfelelő. A kenőcsök alapanyaga - amig a pislogás el nem oszlatja a szem felszínén - rövid ideig rontja a látást, de ez nem kóros folyamat miatt, hanem a krém álaga miatt történik. A kötőhártya érzékenysége miatt előfordulhat csípő égetö érzés. Ha ez rövid ideig tart, nem tekinthető problémának. Ha hosszabb ideig tart, a szemhéjak duzzanatával és viszketésével is jár, akkor javasolt a kezelést abbahagyni és a kezelőorvoshoz visszamenni.

Az árpák gyógyulási ideje 7-10 nap.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2014. július 21., 10:36; Megválaszolva: 2014. július 23., 08:31
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látás, szemfáradtság
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák