Kontaktlencse és a Visine Classic?

Tisztelt Doktornő! Általában kontaktlencsét hordok, de ma reggelre bevörösödött a bal szemem, folyamatosan könnyezik, és "szúr" is. A patikában Visine Classic szemcseppet adtak, de miután elolvastam a használati útmutatót, már nem vagyok benne biztos, hogy használhatom. Ugyanis azt írja, hogy kontaktlencsét viselőknek egyáltalán nem ajánlott. De akkor sem, ha nem a kontaktlencse van benn, hanem most szemüveget viselek? Válaszát köszönöm! Tisztelettel: Adrienn

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza a szemvörösödés témában

Kedves Adrienn! Az említett "műkönny " rontja a könny termelést. Ez későbbiekben panaszos lencse viselést okoz. Pár nap pihentetés után, új lencse behelyezésével, ha panaszmentes, szabad tovább kontakt lencsét hordani. Ismételt fájdalom eseten azonnal keresse fel szemészét. Üdvözlettel dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2014. június 14., 11:20; Megválaszolva: 2014. június 14., 13:02
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?
Van okom ettől tartani?