A szemem néha mintha bandzsítanak amikor fáradtak

Azt vettem észre, hogy a napi rutin mellett elfárad a szemem (pedig nem TV-ek) és sokszor más monitor, mobilt se használok. Ekkor mintha a jobb szemem befele nézne. Ilyenkor látom halványan az orrnyergemnek a vonalát ami nagyon zavaró. Voltam vele orvosnál akkor nem láttak semmi rendellenességet. A szememre azt mondták, hogy egy minimális -0, 25 szemüveg talán elkelhet ha nagyon akarom, de semmi mást nem látnak.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza a szem probléma témában

Tisztelt Kérdező! Az emberi szem fókuszáló képessége az élet folyamán kisgyermek kortól fokozatosan csökken. A kezdeti nagy alkalmazkodó képesség és rugalmas szemlencse funkció csökkenése nem érzékelhető hosszú ideig. 25-30 éves korra azoknak kezd panaszt okozni, akinek rejtett, lefókuszált dioptria hibája van. Kezdetben a közeli szemmunka okoz akár kancsalsághoz vezető erőlködést, utána már a távoli látás is zavart szenvedhet. Nem mindegy, hogy mikor, milyen fáradtsági szint mellett történik a szemészeti vizsgálat. Ha aktuálisan nem kimutatható az ilyen jellegű hiba, akkor gyógyszerrel ki lehet időszakosan kapcsolni a fókuszáló izmot, ez a pupillatágítás, és akkor a rejtett hibák is lemérhetők. Panaszai alapján erre tudok gondolni. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2014. május 26., 14:53; Megválaszolva: 2014. május 30., 13:21
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?
Van okom ettől tartani?