a szem sárgatest sorvadása

Édesanyámnak, aki 77 éves kialakult a sárgatest sorvadása. Az egyikre már egyáltalán nem lát, most már a másikkal sem tud olvasni. Olvastam hogy John Marshall kifejlesztett egy pulzáló lézerrel való gyógyítását, amivel kiváltja azoknak az enzimeknek a termelődését, amelyek eltakarítják a hulladékot a szemből. Az írás 2009-ben íródott és hogy a doktor 4, 5 év múlva szeretné bevezetni ezt a módszert. A kérdésem az hogy Magyarországon van-e olyan orvos aki ezzel a módszerrel javítja a látást?!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza a pulzáló lézer témában

Tisztelt Kérdező! A macula degeneráció a szem sárgafolt sorvadását jelenti. Ebben az esetben a "hulladék" képződés a folyamat kezdetekor zajlik, viszont a maradandó károsodást a keringészavar miatti látóhártya sejtjeinek elhalása okozza. Jelenleg csak a kezdeti stádiumban van esetleg lehetőség bizonyos fajta eltérésnél a szemgolyóba adott injekcióval lassítani vagy hosszabb rövidebb időre leállítani a folyamatot. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2014. május 22., 11:57; Megválaszolva: 2014. május 30., 11:36
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?
Van okom ettől tartani?