hátsó retinopátia

Tisztelt Doktor úr/nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 2014.05.13-án szemészeten jártam, és a következő diagnózist kaptam. Háttér retinopátia és retinális elváltozások. A státusz szerint idézem "erek: az artériák, főleg a kezdeti szakaszon ezüstdrót jellegüek, (cholesterines csillogású, kiszélesedett reflexcsík látható az artériafalon-ilyen korban szokatlan) vénák, kp teltek." Ezután pedig a kezelőorvosom, a háziorvoshoz küldött további vizsgálatok céljából. Vérvételen egy hónapja voltam, cholesterin szintem és a lipidek jók. A vérnyomásomat egy hétig mérni kellett, az pedig normális. A kérdésem pedig az lenne, mi lenne a következő lépés, amit tennem kellene ez ügyben, hiszen utána olvastam a diagnózisnak és nem olvastam biztató dolgokat róla. Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza a retina eltérés témában

Tisztelt Kérdező! A korához valóban nem gyakori leletet kapott. Szemészetileg ennek a leírásnak nincs jelentősége, mivel ez inkább a szervezetben lévő erek állapotáról adhat képet. Mindenképpen javasolt a rendszeres belgyógyászati szűrés (labor, vérnyomás, EKG) és az egészséges életmód (mozgás, kiegyensúlyozott táplálkozás, dohányzási tilalom), valamint a szemfenéki erek ellenőrzése. Lehet, hogy ez egyéni kép és nem változik az idők folyamán sem. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2014. május 20., 11:55; Megválaszolva: 2014. május 29., 18:26
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?
Van okom ettől tartani?