Fekete szösz látása a szem látóterében

Tisztelt Dr! 2-3 Éve a szemészeten kivettek egy apró bogarat a szememből, azóta a látóteremben folyamatosan szösz szerű foltot látok. Olyan mintha nem mindig ugyan ott lenne, világos felületnél zavaró mert sötétnél nem veszem észre. Többször voltunk szemésznél, szemüveget is kaptam de ezt sehol nem látták hiába mondtam. Mi lehet ez? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza a látás probléma témában

Tisztelt Kérdező! Az "úszkáló szöszök" a szem belsejében levő üvegtestben megjelenő homályok. Ezeket okozhatja egy egyszerű vírusfertőzés, a kor, a dioptriahiba, illetve vérzés és gyulladás is. Amennyiben a szemész nem látja csak Ön, feltételezem egy apró eltérésről lehet szó, ami a komolyabb eltéréseket kizárja. Előfordul, hogy magától megszűnik, vagy az ember egy idő után észre sem veszi, megszokja. Abban az esetben, ha a nagysága vagy a száma ezeknek a "szöszöknek" növekszik, ismételt orvosi vizsgálat javasolt. Egyébként ártalmatlan eltérések, teendőt nem igényelnek. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2014. május 14., 09:40; Megválaszolva: 2014. május 18., 20:14
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?
Van okom ettől tartani?