Rejtett kancsalság

Tisztelt Doktornő! Látásommal soha nem volt probléma. Most egy rendezvényen volt lehetőség szemvizsgálatra ahol a gép - dioptriát mért. Aztán néztek v.mi prizma tesztet is ahol előbb + irányba mozdult majd félig eltűnt a második vonal. Javasolták, hogy nézessem meg a szemnyomást ill keressek olyan szemorvost aki tud prizmára vizsgálni. Önnek mi a véleménye a leírtakról? Látásomban továbbra sem érzek problémát sem közelre sem távolra. Időnként tompának érzem a fejem illetve nehezebben tudok koncentrálni. Várom válaszát köszönettel. E

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza a szemészeti vizsgálat témában

Tisztelt Kérdezö! A szemünk is hasonló a szervezet egészéhez. Az emberek többsége egy tartományon belül helyezkedik el, de nem pont azonos parameterekkel. A szemünk is bizonyos kicsi eltérést mind a dioptria értékben, mind a szemizmok egyensúlyában tud panaszmentesen javítani. A szürés nagyon fontos, de csak nagy látászavar szemnyomásemelkedés vagy anatómiai eltérés az amivel teendönk van. Ameddig az elmondottak alapján Önnek nincs látáspanasza, gyakori fejfájása ezek az eltérések nem korrigálandók. Mivel ilyen vizsgálatokat én is végzek, a tapasztalatomról is beszélek. Üdvözlettel:dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2014. április 12., 16:12; Megválaszolva: 2014. április 14., 10:27
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?