Pigmentszál

Üdvözlöm! Utánaérdeklődtem a szememben található pigmentszálnak. Azt az információt kaptam, hogy ez lehet az un. membrana pupillaris persistens.(Nem orvostól származó információ) Ennek utána néztem de elég érdekes dolgokat találtam róla. A szemészem azt mondta, hogy ennek gyermekkoromban vissza kellett volna húzódnia de nálam ezt mégsem tette meg.Úgy fejezte ki magát, hogy "próbálok kinézni mögüle".Pár éve azt mondta, hogy a lézeres beavatkozás lehetséges ha betöltöm a 18. életévemet. A kérdésem elsősorban az, hogy ez tényleg lehetséges-e?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza a lézerkezelés témában

Tisztelt Kérdező! A membrana pupillaris perzistens a szivárványhártya fejlődési maradványa a pupilla területében. Ez ritkán szokott látási panaszt okozni, de ha előfordul, valóban laser-rel lehet megszűntetni. Ismereteim szerint ennek nincs korhatára. 18 év felett a laser-rel végzett dioptriahiba miatti beavatkozást szoktuk javasolni. Üdvözlettel: dr.Hangyál Éva

Kérdés: 2014. április 09., 17:10; Megválaszolva: 2014. április 16., 11:15
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?
Van okom ettől tartani?