Tobradex szemkenőcs mellékhatásai

Tisztelt Doktor Úr / -nő! Sminktetoválást készítettem mindkét szemhéjamon alul-felül. A bal szemem másnapra alul bevörösödött és ha lefele néztem olyan érzés volt mintha lenne ott valami ezért elmentem a szemészetre ahol Tobradex szemkenőcsöt írt fel a doktor. Elolvastam a tájékoztatót és elég rémisztő dolgokat írt ezért az alábbi kérdéseim lennének. 1. Mi számít tartós használatnak, ugyanis azt írja a tájékoztató, hogy tartós használat esetén további komolyabb gondokat okozhat - mint glaucoma, szaruhártygyulladás, stb? 2. Ha többet használtam a kelleténél az első 3 alkalommal (sajnos csak ezután olvastam el a tájékoztatót) akkor az okozhatja az 1. pontban említett súlyosabb betegségek kialakulását, vagy ahhoz azért tényleg tartós és ennél nagyobb mennyiségű használat kell? 3. Meddig használjam? A doktor annyit mondott, hogy pár nap alatt javulnia kell, de azt nem mondta meddig használjam. 4. A szemnyomást ellenőrztessem rendszeresen? Vagy azt csak tartósabb (ami ugye nem tudom hány nap) használatnál kell? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza a szemkenőcs témában

Kedves Kérdező! A szteroid tartalmú helyi szemészeti gyógyszereknek valóban gyakran lehet mellékhatása, ehhez azonban vagy helytelenül megválasztott kezelési stratégia (szaruhártya elváltozás), vagy hetekig akár hónapokig tartó használat (szürkehályog)kell. Szteroid kezelésnél - amennyiben nem egy többször fellángoló betegségről van szó - mindenképpen kontroll vizsgálat is szükséges, amihez hozzá tartozhat a szemnyomás mérése is. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2013. december 02., 13:12; Megválaszolva: 2013. december 04., 13:50
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?
Van okom ettől tartani?