Vérzés a szemfenéken

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Autoimmun betegség (SLE) miatt több szemészeti vizsgálaton és lézerkezeléseken estem át. Szedett gyógyszereim: Imuran (125) , Astrix, Chinothal (3x1) , Rutascorbin, Syncumar (2 mg) , szemcsepp: Tobradex, Nevanac. Két hónapja a Syncumar adagjának emelését követően bevérzés alakult ki a szemfenéken. Erre kaptam Nevanac szemcseppet és csökkentettük a Syncumart. Vérvételt követően a Syncumar adagját újra megemelték, aminek következtében újabb bevérzés alakult ki. Most arról szeretnék kérdezni, hogy a vizsgálatok során alkalmazott szemcseppek (pupillatágító, pupillaszűkítő) befolyásolhatják-e az állapotomat, mert már sokadszor is azt vettem észre, hogy a vizsgálatot követő napokban vagy egy hétig is a tünetek jelentős rosszabbodását érzem. Vagy ennek során a már korábban kijutott vér újra központibb helyre kerülhet, ami jobban zavarja a látást? Illetve amíg teljesen fel nem szívódik a vér, addig hol olyan helyen van, ami kevésbé, hol olyan helyen, ahol jobban zavarja a látást? Köszönöm!

Dr. Juhász Levente Ákos válasza szemfenék témában

Tisztelt Kérdező!

A pupilla tágítás-szűkítés magát a vérzést nem súlyosbítja. A panaszok mögött az lehet, hogy szűk pupilla mellett kevesebb fény jut a szembe, és ez az üvegtestben lévő vérrel együtt ronthatja a látását.

Kérdés: 2013. szeptember 14., 09:32; Megválaszolva: 2013. október 14., 22:14
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Arteriolák
Tisztelt Dr.Úr! Szemészeti leletemen feltűnt és az orvos is említette, hogy az "arteriolák hihetetlenül szűkek! "Így szó szerint van leírva!...
Szemfenék vizsgálat
Szeretném megkérdezni szemfenék vizsgálatot csak a szem szétcsepegtetésével lehet végezni? Gyermekemmel vizsgálatra kéne mennunk de borzasztoan...
szemészet
Tisztelt Dr, Papp Júlia! Pár napja végzett szemfenék vizsgálat során a következőt írták a leletemre: "fundus: mindkét oldalon...
Szemfenék vizsgálat
Tisztelet Doktor úr/nő! 60 éve vagyok, szemfenék vizsgálaton voltam, szerettem volna az ereim állapotáról felvilágosítást kérni, mert úgy...
Homályos látás
Tisztelt Doktor Úr! A problémám 4-5 napja kezdődött, amikor a napon fehérrel festettem a kerítést. Egyből ezután jöttek ki a tüneteim, nem telt el...