Szaruhártya gyulladásom van, kitágult a pupillám, miért?

Érdeklődni szeretnék, hogy 5 napja felszínes szaruhártyagyulladást diagnosztizáltak a jobb szememben, melyre Maxidex szemcseppet írtak elő, 5 nap elteltével control vizsgálaton voltam, ahol megállapították, hogy szépen javul, de még 10 napig használni kell a szemcseppet, mert van még néhány pontszerű gyulladás. Viszont a controlt követő napon észrevettem, hogy az érintett szemem pupillája megnagyobbodott amit az orvos nem vett észre és én is csak a vizsgálatokat követően (más tünetem nincsen) . Érdeklődnék, hogy ez a pupilla tágulat lehet-e a gyulladás következménye és a gyulladás megszűntével ez a probléma is megszűnik, vagy érdemes lenne visszamenni a szemészetre vele. A választ előre is köszönöm.

WEBBeteg szakértő válasza szem probléma témában

Tisztelt kérdező!

Elképzelhető, hogy a kontroll alatt pupilla tágító cseppet kapott? A csepp hatása bizonyos esetekben még napokig elhúzódó lehet. Gyulladásban általában inkább beszűkül a pupilla - ezért szokott szükség lenni pl. szivárványhártya gyulladásban például pupilla tágító szemcsepp rendszeres használatára. Érdemes lenne még az utolsó kontrollon, amikor a szteroidos szemcsepp kúrája lejár megmutatni a szemet.

Ha a pupilla még napok elteltével is minden fényviszony mellett tág, illetve pupilla lámpával rávilágítva sem reagál akkor feltétlenül vissza kell menni minél hamarabb kontrollra. Elképzelhető, hogy a két észlelés egymástól független.

Általános szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2013. június 26., 12:05; Megválaszolva: 2013. június 30., 16:44
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
kettőslátás
Tisztelt Doktornő! A 15 éves fiammal tegnap voltunk szemvizsgálaton, új szemüveget írattunk. Sajnos, romlott a szeme 1 dioptriát, s amikor megkapta a...
szemekről
Tisztelt doktornő az lenne a kérdésem hogy van egy 13 éves fiam neki állando jelleggel a szeme alatt sötét karika van mi lehet az oka elöre is...
Fény érzékenység
Szeretnék érdeklödni, hogy mi a gond. SZÁMitógép.tv, telefon használatakor és neon fényben percek alatt megfájdul a szemem szédülök hányingerem...
fehér folt a szemfehérjén
jóestét! A jobb szememben a könnycsatorna és a szemgolyó közti részen észrevettem egy foltot, ami sokkal fehérebb mint a a szemfehérje. Nem fáj...
Szemgolyó eltérés
Tisztelt Doktornő! Pár évvel ezelőtt észrevettem hogy kontrollálva mindkét szememet külön külön el tudom tériteni, az egyik kifelé, mig a másik...