Látászavar, ideghártya vérzés, háttér retinopathia és retinális elváltozások

Jó 3 hónapja vettem észre, hogy a jobb szemem látómezejének közepén szürke folt van.Nehezen, de fogadtak a hódmezővásárhelyi rendelőben, ahol ma voltam harmadszor, a címben leírtak a diagnózis.Felszívodó vérzést, pigment egyenetlenséget találtakA gyógyszerek a következőek: 1 caps. venoruton, ascorbinsav, napi 1dbLutaxAMD, reggel, délben 1-1dbMemoril 1200tbl, /ii./, kérdeseim a következőek: 2001. óta syncumart szedek, műbillentyű mütétem volt, talán ezért a bevérzés, ott hallottam. A reklámokat nem szeretem, de ott is találkoztam a következő készítményekkel: Oculive Lutein forte, illetveVitalux Plusz6, azt szeretném kérdezni, hogy a Lutein tartalom miatt, melyiket tartják jobbnak, előnyösebbnek, a felsorolt 3 típus közül.Köszönöm a válaszukat, egyébként Én mindig küldök SMS-t Önöknek!

Dr. Juhász Levente Ákos válasza látászavar témában

Tisztelt kérdező!

A nemzetközi tanulmányok a luteint és zeaxantin tartalmazó készítmények jótékony hatását igazolták időskori AMD, és rövidlátás miatti retinalis elváltozások esetén. Olyan tanulmányok melyek egyéb retinalis elváltozásban bizonyították az egyértelmű jótékony hatást nincsenek. A különböző készítmények pontos hatásösszehasonlîtására sincsenek tanulmányok - az elvátosások, háttérbetegségek nagyon eltérőek lehetnek.

Érdemes mindhármat megpróbálni és a személyes tapasztalatok alapján dönteni - mivel közel azonos az összetétel, az egyéb tulajdonságokat kell figyelembe venni.

Kérdés: 2013. június 13., 12:10; Megválaszolva: 2013. június 27., 11:14
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látás változás
Tisztelt Doktor Úr! Két napja vettem észre , hogy ha pl a nAp által erősen megvilágított fehér ajtót nézem a lakásban , akkor mintha csillogna a...
Szememben ...
Látászavar. Szedüles
Látászavar
Kb másfél órája a jobb, retina-műtött (2014: PPV, epiret.membráneltávolítással, majd 2015-ben szürkeh.) szemem előtt femete festék...
Perifériás látótérkiesés...