szemhéj rángás hogyan tovább?

Dr nő már Áprlils óta kisebb nagyobb megszakítással rángatózik hol a bal hogy a jobb szemhéjam. de inkább sűrűbben a bal. Június óta meg szinte minden napos szedek magnéziumot és b vitamint és sokat pihenek van amikor 10 órát is alszom. akkor 3 napig enyhülnek de utána újra kezd. Éjjeles héten mikor dolgozom akkor a legrosszabb szinte percenként csinálja és már nagyon zavar és stresszetek ez miatt..Régebben nagyon ritkán jött elő és 1-2 nap alatt rendeződött. Ezért gondolom hogy ez nem normális dolog ha ennyi ideig fent ál a panasz. Voltam körzeti orvosnál aki azt mondta nem szervi dolog hanem idegrendszeri. Tovább akartam menni neurológushoz de azt mondta hogy felesleges. A szemészeten is azt mondták vitamin pihenés. Már szemészeti magán rendelésen is voltam, gondoltam hátha. de ott ise találtak semmit. pihenés magnézium b vitamin ezt mondták. Sok ismerősömmel beszéltem és kiderült általános dolog, sokmindenkivel előfordúl de nekem már árprilis óta van. Észere vettem, hogy ha erősen be csukom a szemem, egyből el kezd rángatózni a jobb szemem.Olvastam valahol vagy van valami botox kezelés erre ami pár hónapig enyhíti ezeket. Szerencsére van amikor csak enyhe rángás van a szemhéjon de van amikor eléggé bemozgatja a szemem.. tudna valami hasznos tanácsot adni? mert már az őrület határán vagyok: (köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemhéj rángása témában

Tisztelt kérdező! A botox kezeléssel óvatosan kell azért bánni - a kezelés inkább a görcsös szemhéjzárás miatti túlzott izom tevékenység meggátlására hivatott.

Valóban vitamin hiány kimerültség, fokozott igénybevétel okozhatja ezeket a panaszokat. (Banán fogyasztása sokat szokott segíteni.) Fontos ellenőriztetni, hogy nem szükséges-e szemüveg, nem száraz-e a szem, vagy nincs valamilyen finom felszínes irritáció. (Nem szerepel a tankönyvekben, de a szem környékére ajánlott koffein tartalmú kozmetikai készítmény, melyet rezgő masszírozó golyó véggel árulnak szintén szokott javítani a helyzeten.)

Kérdés: 2012. szeptember 15., 15:05; Megválaszolva: 2012. szeptember 21., 13:21
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Alsó szemhéj hámlás, bőrpír...
Tisztelt Dr. Cserháti Zoltán! Van egy visszatérő problémám, mely hosszas megfigyelés alapján sem köthető időszakhoz, életvitelhez...
Látás zavar
Tisztelt Doktor Úr, Az esetre csak erősebb fényben leszek figyelmes, gyengébb fényviszonyok mellett fel sem tűnik. Számomra halványan / gyengén...
Szemfenék ödémája
Tisztelt Doktorúr! Hétvége óta tapasztalom a következő jelenséget a bal szememben, ami egy vízszerű hullámzó látást eredményez a látómezőm...
Mit jelent ha egy folt van a szememben?
Hónapokkal ezelőtt alakult ki egy szürke volt szerű a szememben, olyan 6 és 7 óra között, van hogy zavar, de van hogy nem és nem tudom mit csináljak...
Nevanac szemcsepp
A szemklinikai vizsgálat megállapitotta, hogy időskori AMD - sárgafolt és hátsófal sorvadásom van. Kezeléskéntanti VEGH inje4kciózást terveztek be....