Szemtengelyferdülés alternatív kezelése

Tisztelt Webbeteg! Oldalukon olvastam a szemtengelyferdülés kezelésének lehetőségeiről. Kisfiamnak befeléforduló szemtengelyferdülése és myópiája (-5 dioptria) van kb. 1, 5 éves kora óta. Jelenleg a jobb szemét takarjuk minden nap a nap egyik felében és szemüveget hord orvosi utasításra. Már 4 éves, de a szemtengelyferülés nem javul, sőt romlott. Zárójelben említem meg, hogy gyermekkoromban ugyanezzel a problémával küzdöttem, a takarás ellenére bal szememre tompalátóvá váltam. Meggyőződésem, hogy a "passzív" takarás nem (feltétlenül) vezet eredményre. Orvost nem szeretnék váltani, mert az egyik legjobb (talán a legjobb) szemészhez járunk, ő is tornát javasolt. Oldalukon olvastam a szemtengelyferdülés kezelésének lehetőségeiről. Említik a műszeres fúziós gyakorlatokat. Tudnának abban segíteni, hogy hol végeznek Budapesten ilyen kezelést? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemtengely ferdülés témában

Tisztelt kérdező! A fúziós gyakorlatokkal kedvező a tapasztalatunk - bár vannak helyzetek amikor az izmokon végzett kancsalság ellenes műtét nem elkerülhető. De a műtét utáni szép eredményt is nagyon kedvezően befolyásolja a gyakorlat. A gyermekszakrendelésen érdemes érdeklődni, mert nálunk például várólista van. Általában reggel és kora délután vannak a kezelések. De a pontos beosztás mindig a helyi rendelőben történik.

Kérdés: 2012. szeptember 08., 05:30; Megválaszolva: 2012. szeptember 12., 11:55
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szem szárazság, szemfájás
Szemészeti diagnózis
Tisztelt Hölgyem/Uram! Szeretnék érdeklődni hogy az orvosi alkalmasságin bal szememnél mutatott Cyl -0,25 és Ax 90 mit jelent pontosan továbbá az...
Szemészeti ok állhat a ptobléma...
Tisztelt Doktor Úr! A problémám amivel kapcsolatban írok nem új, legalább hét - nyolc éve jelen van az életemben, de szorongós SM betegként...
Szembetegség
Tisztelt Doktorúr! Olyan kérdésem lenne, hogy közelre viszonylag rosszul látok, illetve, sokszor érzem azt, mintha el lenne fáradva a szemem és a...
Fényérzékeny szem kellemetlenül...
Tisztelt Doktor Úr! A szemem egész nap annyira fényérzékeny, hogy kellemetlen nyitva tartani, még a szobai világítás is zavarja. Ujabban már az...