Szemhéj gyulladás

Kedves Doktor Úr/Nő! Ma reggel arra ébredtem, hogy fáj a szemhéjam, megnéztem a tükörben, és a szemem belső sarkában, a felső szemhéjam a szempillám tövénél picit ducibb mint a másik, kicsit fáj is ha megnyomom... Mitől lehet? Előtte való nap sokat dolgoztam, műkörmös vagyok, rengeteg porral jár, és véletlen bele is csapta a csiszológép egy kis darabot, de utána nem volt benne, nem látok benne semmmit már...a másik meg h elfeljtettem lemosni a szempillaspirált! Mit tudok vele csinálni? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemhéjfájdalom témában

Tisztelt kérdező! Fontos lenne megmutatni szemészeti szakrendelésen a szemet, mert a panaszok hátterében vagy a szembe pattant kis idegentest vagy a szemhéjszéli mirigy gyulladása is (árpa) állhat. Addig is műkönny cseppel alaposan ki lehetne mosni, de a biztos megoldás (szükség esetén antibiotikum, párakötés a vizsgálat után lehetséges) .

Kérdés: 2012. szeptember 05., 08:59; Megválaszolva: 2012. szeptember 07., 08:28
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szem szárazság, szemfájás
Szemészeti diagnózis
Tisztelt Hölgyem/Uram! Szeretnék érdeklődni hogy az orvosi alkalmasságin bal szememnél mutatott Cyl -0,25 és Ax 90 mit jelent pontosan továbbá az...
Szemészeti ok állhat a ptobléma...
Tisztelt Doktor Úr! A problémám amivel kapcsolatban írok nem új, legalább hét - nyolc éve jelen van az életemben, de szorongós SM betegként...
Szembetegség
Tisztelt Doktorúr! Olyan kérdésem lenne, hogy közelre viszonylag rosszul látok, illetve, sokszor érzem azt, mintha el lenne fáradva a szemem és a...
Fényérzékeny szem kellemetlenül...
Tisztelt Doktor Úr! A szemem egész nap annyira fényérzékeny, hogy kellemetlen nyitva tartani, még a szobai világítás is zavarja. Ujabban már az...