cataracta műtétet követően a látásélesség érdemben nem változik

Majdnem 1 éve cataracta műtétem volt a bal szememen. Beépített dioptria 22. A műtét után 5 nappal bennmaradt kéregdarab eltávolítás. 2004- ben prk látáskorrekció, melly részben mára visszaromlott. A vizsgálatok alapján éles és jó távollátást, / cylinderes lencse beültetésével /ígértek. Műtét előtt korrigált visus 0.7, műtét után erősebb dioptriával 0.7. Szemüveget csak olvasáshoz használok. Sokszor úgy érzem, mintha rossz szemüveget viselnék A szemészeti táblán megfelelő nagynak látom a számokat, de a piros vonal alatt képtelen vagyok elolvasni, pedig érzem hogy látnom kellene, de valamiért nem tiszta. Lehetséges hogy nem megfelelő a beépített lencse? Cylinder hiányos? Meglehet ezt valahol, valamivel vizsgáltatni? Újabb műtéttel lehet a műlencsét cserélni? Privát műtettem, az orvos a kérdéseimre kitérő válaszokat ad. Szeretnék tisztán látni

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szürkehályog mútét témában

Tisztelt kérdező! Fontos kérdésem lenne először is, hogy ilyen fiatalon már kialakult Önnél a szürkehályog - nem állt a háttérben egyéb probléma, gyógyszerszedés. Nem volt tompalátó ez a szem esetleg? Ha jól értem 8 éve volt a PRK műtét, lényeges lenne az is, hogy hány dioptriáról, mennyire sikerült lecsökkenteni, mennyire változott később. Illetve milyen állapotban volt a szem a szürkehályog műtét előtt? Újbóli pontos lemérés lenne szükséges a korrigáláshoz. A műlencse cseréjét alaposan kell mérlegelni, megéri-e a kockázat.

Kérdés: 2012. augusztus 11., 14:15; Megválaszolva: 2012. augusztus 15., 16:58
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Homályos látás, szemfáradtság
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák