szúnyoglárva fertőzés

Tisztelt WebBeteg Válaszadó! Szardínián a lányom szemébe belerepült "valami", ami nagy fájdalmat, könnyezést, vörösödést okozott. A lányom állította, hogy a szemében lévő dolgok mozognak, így elmentünk egy szemészhez, aki megállapította, hogy szúnyoglárvák kerültek a szemébe és eltávolította őket. Ott a rendelőben nem tudom, milyen cseppet kapott, de 6 napig naponta 2-szer Tobral szemcseppet és naponta kétszer Mercurio Ossido krémet kellett használni. Az orvosi kezelés előtt nagyon fájt a lányom feje, a szeme és a fél arca is bedagadt, tüsszögött és folyt az orra, de a kezelés hatására ezek a tünetek a tüsszögés és orrfolyás kivételével másnapra megszűntek. A kérdésem ezzel a náthás (vagy alergiás) tünettel kapcsolatos, ugyanis ez a náthásság még mindig nem múlt el. Az eset július 27-én történt, 28-29-30-án a tüsszögés és orrfolyás valamennyire mérséklődött, de 31-én újrakezdődött és így már egy hete tart. Augusztus 4-én érkeztünk haza, de az itthoni klíma sem csökkentette a tüneteket. A lányomnak egyébként eddig semmilyen allergiája nem volt és nem voltunk olyan környezetben, ahol ennyire megfázhatott volna. Abban szeretném kérni a segítségüket, hogy - összefüggésben lehetnek-e ezek a tünetek a szúnyoglárvákkal? - a szúnyoglárvák a szemen keresztül bekerülhettek-e a szervezetbe, ha igen, akkor hova, kihez forduljunk, mely szakterület foglakozik ezzel a témával? - a szúnyoglárvák megfertőzhették-e valamilyen "mediterrán-betegséggel" a lányomat és ha igen, akkor hova, kihez forduljunk, mely szakterület foglakozik ezzel a témával? Segítségüket, tájékoztatásukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szúnyoglárvák a szemben témában

Tisztelt kérdező! Mindenképp elsőként érdemes szemészeti szakorvosi vizsgálatot kérni, még akkor is, ha nem egészen friss a panasz, a sérülés. Elképzelhető, hogy a szúnyoglárvákkal szennyeződés, esetleg egyéb allergén került a nyálkahártyára és ezek okozták az igen intenzív panaszokat. Ha alaposan kimosták, eltávolították a szúnyoglárvákat akkor nem valószínű, hogy bejuthatott a szervezetbe. Ezt követően, ha szükséges akkor fertőző osztályra (infectológia - ahol az esetleges speciális kórokozókat tudják azonosítani) illetve allergológiára.

Kérdés: 2012. augusztus 07., 11:19; Megválaszolva: 2012. augusztus 09., 15:42
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek