• szemészet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Kislányom 9 éves. Szemészetre vittem mert nem látja jól a táblát arra panaszkodott. humapentet kellett csöpögtetni és visszavinni. Most ott tartunk, hogy 3 hétig kéri csöpögtetni reggel-este és 6 hét műlva kontroll. Meg fel lett írva +2 szemüveg. Csak azt nem értem miért kell 3 hétig szemcseppezni a gyereket? Ezt elfelejtettem megkérdezni Dg:hypermetropia

        Halmosi Edina válasza a szemüveg témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnos nem tudok a kérdésére pontos választ adni, mert nem ismerem az előzményeket. Nem szokás ilyen sokáig csepegtetni a Humapentet, hacsak nincs esetleg tervezve, hogy takarni is kell majd a szemet. Azt sem tudom, hogy mindkét szembe kell-e csepegtetniük? A vizsgálat előtt mindenképpen szokásos a cseppeket alkalmazni, hogy lebénítsuk az alkalmazkkodást, és így a vizsgálat során a teljes fénytörési hiba értéke bemérhető pontosan. Gyermekénél +2, 00 dioptria hypermetrópiát állapítottak meg, ami még a növekedéssel párhuzamosan javulhat is. Bővebben a hypermetrópiáról oldalunkon olvashat. A kontrollon nyugodtan tegye fel az orvosnak kérdését, mert Ő ismeri az előzményeket. Üdvözlettel: Halmosi Edina


        Halmosi Edina
        optometrista-kontaktológus Itt kérdezhet

         Halmosi Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 07., 17:37; Megválaszolva: 2012. március 09., 13:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: