Félelem szorongas

Jó napot kivánok! 31 éves nő vagyok és olyan problémám lenne hogy visszatérő gondolataim vannak amitől szorongok félek pl helyzetekzől való félelmek és a bizonytalanság ... kaptam fevarint és frontint pszhiater javaslatára de nálam rosszabodott a helyzet.. nem használt és nem is szeretném használni mert egésznap koncentrácios zavarom memoria zavarom alakult ki! mivel kiderült hogy PCO os és inzulinrezedencia magas vérnyomásal küzdők ez befolyásolhassa hogy ezek a tüneteim vannak? . milyen fajta alternativát tudnék használni? ? szeretnék valami természetes módot használni erre előre is köszönöm válaszát

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza kényszerbetegség szorongás témában

Tisztelt Kérdező!

A Fevarin, illetve a Frontin gyógyszerek esetén nem javasolt a gyógyszerek önkényes, szakorvosi konzultáció nélküli elhagyása, az előírt adagolás módosítása, az adagok csökkentése vagy növelése, mivel az állapotrosszabbodást tud okozni, a tünetei rosszabbodhatnak. Ennek ellenére persze előfordulhat, hogy a Fevarin nem megfelelő önnek, előfordul, hogy egyeseknek nem válik be, vagy a szervezetük nem a várt módon reagál. Ilyenkor mindenképpen javasolom, hogy konzultáljon pszichiáter kezelőorvosával, mondja el őszintén a panaszait, aggályait, a terápiás megoldásokkal kapcsolatos bizonytalanságai, kétségeit, és kérje a gyógyszer módosítását, cseréjét. Biztos vagyok benne, hogy a segítségére lesz. Amit még fontos tudni, hogy ezeknek a központi idegrendszeren ható szereknek, míg beáll a várt hatásuk, annak az átlagos ideje (persze gyógyszertől, gyógyszercsoporttól is függ) általában másfél, két hét. Nem tudom pontosan mennyi ideig szedte őket, de pár tabletta esetén általában nem várható még számottevő eredmény. A patikában kapható vény nélküli gyógynövényes szerek legtöbb esetben nem váltanak ki megfelelő terápiás hatást, vagy épp együtt szedve egyéb pszichiátriai szerekkel ellentétes hatást válthatnak ki, mint amit várna, ezért óva inteném, hogy szakorvosi konzultáció nélkül ilyen szereket kezdjen szedni.

Az ön esetében a visszatérő kényszergondolatok, szorongások megoldására a gyógyszeres terápia mellé pszichoterápiás kezelést tudnék javasolni, ami a területileg illetékes gondozóban is többnyire elérhető.

Mielőbbi javulást kívánok, üdvözlettel: Dr. Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2021. augusztus 05., 08:40 ;Megválaszolva: 2021. augusztus 07., 18:47
Kérdések és válaszok: Stressz
Pánikbetegség, vagy más?
Tisztelt Doktornő! A történet úgy kezdődik, hogy fél éve kb. egy vizsgára készülés közben egész nap alig ettem, és sok koffeint fogyasztottam....
4-5 éve elhúzódó krónikus...
Tisztelt Doktornő! 2017-18 között, 18 éves koromban ért egy nagyon erős, és hosszan tartó trauma, sikerült belesodródnom egy bántalmazó...
Stressz miatt, de inkább pánik miatt...
Tisztelt Doktornő! Tavaly nyáron kezdődött, hogy össze-vissza kellett székelnem, szokatlan időpontokban különböző állaguakat. Sehova nem mertem...
Szorongás kivizsgálás
Kedves Doktornő! Elnézést hosszabb leszek.2021. január közepén történt, hogy egyik éjszaka 11 körül felriadtam arra, hogy fázom, remegek, izzadok...
Remegés, gyengeség
Tisztelt Doktornő! Az elmúlt hónapokban sok megpróbáltatáson, veszteségen mentem keresztül (halál, szakítás, postcovid, egyetemi végzés, munka...