Szédülés, roszz közérzet

Kedves Doktornő, kicsit több, mint egy hete kezdődött, hogy egy nagyon feszített tempójú munka után, (és még rengeteg tennivaló előtt, munkahelyváltás közben) elkezdett a bal fülem zúgni és olyan érzés, mintha be lenne dugulva, feszítő érzés, a fejemben is nyomás érzés van. Ezzel párhuzamosan enyhe szédülést érzek szinte állandóan, kezeim lábaim bizseregnek. Két napon sokkal rosszabbul is voltam. Émelygek és nem nagyon van étvágyam. A kellemetlen közérzettől pedig szorongás is van rajtam, remegek, sóhajtozom, nyom a mellkasom, erősen dobog a szívem.. Tegnap egymás után kétszer megmértük a vérnyomásomat, először 141/90/80 volt aztán 129/84/80. Lehet, hogy a kimerültség okozza, vagy komolyabb ok is lehet? Tanácsát várva köszönettel! Bianka

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza magas vérnyomás témában

Tisztelt Kérdező! Javasolom, hogy panaszaival mielőbb keresse fel haziorvosát, aki a szédülés, fülzúgás, mellkasi panaszok miatt megkezdi az ön szükséges fizikális kivizsgálását. A tüneteit több betegségcsoport is okozhatja, akár egy kialakulófélben lévő magasvérnyomás betegség is, amire a fokozott stressz, fáradtság hátrányosan hat. Érdemes lenne addig is vérnyomás naplót is vezetni. Továbbá mivel a szedett gyógyszere alapján pajzsmirigy beteg is, érdemes lenne egy laborvizsgálatot is végezni, ami a vérkép és egyéb értékek mellett a pajzsmirigyfunkciós értékeket is ismét kontrollálja. A fizikális vizsgálat után felmerülhetnek egyéb okok is. Mielőbbi jobbulást kívánok, üdvözlettel Dr Szabó Zsuzsanna

Megválaszolva: 2021. július 07.

Kérdések és válaszok: Stressz

Vérnyomás csökkentés hogyan?
Tisztelt Doktor nő! Magas vérnyomásra évek óta szedem: Rawell 1,5 1x Nebovilol 5 1x Irabel 300 1x A héten voltam alkalmasságin magas volt a vérnyomásom...
Magas vérnyomás , gyógyszer elhagyása
Tisztelt Doktornő! 1 éve kb diagnosztizáltak magas vérnyomást nálam! Teljes labor tökéletes , terheléses ekg átlag feletti, hasi UH tökéletes! Valsartan 80...
Melyik az erősebb béta blokkoló? melyik...
Tisztelt Weborvos! Tisztelt dr. Nő/Úr! azt szeretném kérdezni, hogy a Nebivolol vagy Lokren az erősebb pulzuscsökkentő? melyik hat jobban a vérnyomásra? hány...
Magasvérnyomás és fehérállományi laesio
Tisztelt Doktornő! 34 éves, sportoló, úgy gondolom, hogy egészségesen élő, nem dohányzó férfi vagyok. 2013 óta szedek Bisoprolol 5mg tablettából egy felet...
Vérnyomáscsökkentő váltás
Tisztelt Doktornő! Az alábbakkal kapcsolatban kérném tanácsát: 7 hónapja kezdődő magasvérnyomásra 2 mg vidotint szedek, 3 honapja COVID-os lettem mely...
Magas vérnyomás
Tisztelt Doktornő! Vérnyomás problémával fordulnék Önhöz. 32 éves vagyok 16 éves korom óta magasvérnyomás beteg. Ezalatt idő alatt több gyógyszert kipróbáltam...