Végbélrepedés, pici seb van ott

Üdv! Nemrégiben, olyan másfél hónapja alakult ki nálam Végbélrepedés. A nővérem megnézte a végbelemet, nem nyúlt hozzá, csak megnézte. Azt mondta, hogy alig látszó kis seb van, olyan 2-3 mm-es. Ennek gyógyítására utánanéztem az interneten a gyógyulásnak. Mindennap ülő fürdőztem, és Mira vizet ittam, ami persze meglágyította a székletemet. Kicsit hanyagoltam az ülőfürdőt, és a Mira vizet. Sokszor, megszakítással volt véres a székletem. A napokban viszont volt olyan, hogy nagy székrekedésem volt. Bogyókban jött ki belőlem a széklet, mint a kecskebogyó. Ekkor tényleg nagyon vérzett, és félek, hogy nagyobb lett a seb. Másnap reggel kimentem a wc-re, nem volt széklet. Egy kisebb "puki" elszállt, és akkor vérzett. Nagyon félek, orvosnál nem voltunk, és nem is akarok menni. Ócsai vagyok, Dabasra kéne mennem az SZTK-ba, de nem szeretnék, mert ott szenvedtem vagy 7 alkalommal a bokám miatt a sebészeten. De viszont még szégyenlős lány vagyok, és nem viselem, hogy egy férfi nézegesse a hátsófelemet... E mellett pedig utánanéztem az interneten, és olvastam, hogy Babakrémmel jó kenegetni, és 3-4 nap múlva "gyökeres változás" kezdődik, hideg vízzel mosni székelés után, és fenntartani a lágy székletet. Nem érzem szükségesnek azt, hogy orvoshoz kellene menni. Csupán azt vettem észre, hogy amikor jó volt a székletem, akkor nem véreztem, de mikor keményebb volt, a gyógyulófélben való végbelemet megint felsértette a széklet, és azért vérzik. Tehát akkor tartanom kell magam a kiegyensúlyozott étrendhez, hogy begyógyuljon. Tehát azt kérdezném, hogy a Maga igaza mellett, melyik leghatásosabb gyógymódot ajánlaná? Válaszát köszönöm!:)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza végbélrepedés témában

Tisztelt Kérdező!

Folytassa a széklet lazítását. Fogyasszon elég folyadékot (szénsavmentes ásványvíz, tea) . Minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le. Helyileg használjon aranyér elleni kenőcsöt. Kerülje az egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket, fűszeres ételeket.

Kérdés: 2011. június 19., 08:49; Megválaszolva: 2011. június 22., 09:17
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Végbélrepedés elmúlik-e...
Tisztelt Doktor Úr / Doktor Nő! A problémám az, hogy székelésnél élénkpiros vér jelentkezett, azóta görcsben van a záróizmom. A háziorvosom...
Végbélrepedés, véres széklet
Tisztelt Doktor úr/nő! Már kb másfél hónapja végbélrepedésem van. Nem tudom biztosra, csak gondolom, mivel néha véres a székletem, de csak...
Segítség!
Kedves Doktor úr/nő! kb 1, 5 éve jentkeztek a végbél környékén gondjaim.Én aranyérre gyanakodtam, de aztán elmentem a kórházba és a doktornő...
Végbélrepedés, hólyag a...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 19 éves fiú vagyok. Kellemetlen problémával küzködök. A végbél nyílásom hátsó fala szinte minden székletürítéskor...
Rekeszsérv