Sztómaplasztika

Tisztelt doktor Úr! 2005 májusában műtöttek, azóta ileostomával élek. A műtét óta 16 kilót felszedtem melynek következtében nagyon besüllyedt a stomám. Szeretném megtudni, hogy milyen beavatkozás lehetséges ennek korrigálására.

WEBBeteg Szakértő válasza sztoma témában

Tisztelt Kérdező!

A stoma kiemelése csak akkor indokolt, ha a stoma funkciójával gond van. A korrekció a hasüreg feltárásával jár, hiszen a vékonybél vérellátást is meg kell oldani, azaz mobilissá tenni az odafutó vékonybelet. Mindenképpen konzultáljon a műtétet végző sebésszel és a gondozást végző gasztroenterológussal. A bevitt napi kalóriát számolja ki és állítsa be, hogy nem hízzon tovább.

Kérdés: 2011. április 06., 17:09 ;Megválaszolva: 2011. április 08., 11:21
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Sztoma mütét várám, mk a...
Sztoma műtét várám, Mi vel jár? milyen étrendre kell ügyelni?
Dermoid Ciszta
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése