Sérv kiújulás

Tisztelt doktor úr/nő! 2002 nyarán operáltak lágyék és enyhe here sérvvel, most újra meg kell majd operálni, mert kiújult, ön szerint ha raknak be hálót a fizikai munkával nem lesz problémám, csak mert katona vagyok és fizikai megterhelés az van, hátizsák, fegyver, 20, inkább 30 kg.Csak tudja aggódok, mert ismerek olyan embert akinek már harmadszorra újul ki és én még fiatal vagyok. Mi a doktor úr/nő véleménye a kiújulásról a fizikai munkások körében? A másik kérdésem, hogy a hagyományos kórházban is ugyan azt a fajta hálót rakják be mint önök, illetve a kiújulás esélye nagyobb-e mint önöknél? Valamint ön szerint a műtét után lassan fel lehet e jönni a 4. emeletre? , mert lift nincs. Válaszát előre is köszönöm.

WEBBeteg Szakértő válasza sérvműtét témában

Tisztelt Kérdező!

A háló behelyezése indokolt. Természetesen ezt műtét előtt az operáló sebésszel beszélje meg. Keressen fel egy nagyobb sebészeti centrumban működő sebészeti szakrendelést. Ebben az életkorban recidíva esetén a laparoszkópos módszerrel is nagyon jó eredmények érhetőek el. Amennyiben a háló behelyezi, a hegesedés lezajlása után terhelhetősége nem fog csökkenni.

Kérdés: 2011. április 03., 00:23 ;Megválaszolva: 2011. április 05., 15:12
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
sėrv mûtét háloval
Mivel jár ez a mütét?
Normális a duzzadt bőr a sérvműtét...
2 hete műtöttek lágyéksérvvel. 1 hete megtörtént a varratszedés, sebem szépen gyógyult, azóta nincs semmi különösebb problémám. Nem tudom hogy...
Lágyéksérv-műtét
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 85 éves édesapám lágyéksérvének kezelésére milyen műtéti beavatkozás a legmegfelelőbb, legkevésbé kockázatos...
Sérvműtét előtti laborvizsgálatok
Tisztelt doktor úr/doktornő! Édesapám 75 éves, lágyéksérve van. A sebészorvos a műtét előtti vizsgálatok között vastagbéltükrözésre is...
sérv műtét utáni lábadozás
Tisztelt Doktor! Férjemnek pénteken sérvműtétje (lágyéksérv) volt. (hagyományos - nem hálos) . Kérdésem: normális-e még a nagy fájdalom...