Könyökficam + törés

Tisztelt Cím! Egy szerencsétlen esés után kb 3 hete kificamodott a könyököm, és a felkarcsont végéből egy kb 5 mm darabka letört. A ficam ellátása után a kórházban azt mosdták, hogy műtét nem kell, a sebészeten ahová később mentem kezelésre 10 nap után ujra megröngeneztek ahol a röntgenkép szerint a letört csontdarab eltávolodott, ezért elküldtek a János Kórház traumaológiára, ahol gipsz nélkül ujra megröngeneztek, s két orvos véleménye szerint továbbra sincs szükség mütétre. A gipszet nem is tették vissza, s egy hét után már el is kezdtem a gyógytornát, a könyököm sajnos még beszükült mozgású, de tudom, ez hosszú idő lesz még ujra ki tudom teléjesen nyújtani. A kérdéem: egy ilyen eltávolodott csontdarab fel tud-e szívodni (5 mm) , vagy ha betokosodik milyen panaszokat tud okozni, vagy lehet, hogy sese fogom észrevenni, hogy van ott valami, az orvos szerint állítolog az izületett nem zavarja Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza könyökficam, felkarcsont törés témában

Egy ekkora darab könnyen felszívódik, de elképzelhető az is, hogy az elvándorolt helyén marad a lágy részben. Panaszt csak a legritkább esetben okoz. A könyök funkcióját 2-3 hét alatt vissza fogja nyerni a megfelelő tornával.

Kérdés: 2011. március 10., 13:12; Megválaszolva: 2011. március 13., 19:03
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus