Mellműtét utáni ödéma

2010.júniusában daganatos mellműtéten estem keresztül. Szerencsére a mirigyállományi szövettan negativ eredményt jelzett, azonban a mai napig ödémás lett a mellem. A műtét helyén és a mellbimbó körül is. Kérdésem az, hogy ez befolyásolja-e a gyógyulást, esetleg ebből kifolyólag kiujulhat-e a betegség, mikor fog megszünni az ödéma, melyet igyekszek gyógykrémekkel, Orgon-therápiával, talpmasszázs segítségével gyógyitgatni. Sajnos elég sokszor érzem fájdalmasnak, néha szurkáló érzéseket is okoz az ödémás felületeken.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza mellrák témában

Tisztelt Kérdező!

Ennyi idővel a műtét után már oedema nem áll fenn. Inkább hegesedésről lehet szó. A sebgyógyulási folyamatok már befejeződtek. A kiújulásnak ehhez semmi köze. Járjon rendszeresen ellenőrzésre.

Kérdés: 2011. február 07., 12:35; Megválaszolva: 2011. február 09., 20:32
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus