Hydradenitis suppurativa

Tiszteletem! Volna egy olyan problémám, hogy mind a kettő hónaljamban csomók vannak, amelyek a bőrgyógyász és a sebész szerint Hydradenitis suppurativa, és már 4éve jelen vannak és több féle antibiotikumos kezelést kaptam és még több sebészeti beavatkozást, de az eredmény mindíg ugyan az, 1éve kivágtak egy nagyobb csomót és elküldték kitenyésztésre, de nem mutatott ki semmit! Hogyan lehetne ezt végérvényesen eltűntetni, már hallottam egy olyan műtétről ahol kiírtják a hónaljaimból ezeket a mirigyeket, de csak húzzák, halasztják!? Van erre esetleg valamiféle másik mód?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza verejtékmirigy-gyulladás témában

Tisztelt Kérdező!

Önmagában a megnagyobbodott nyirokcsomók teljes eltávolítása nem szükséges. Tudni kell, hogy a hónaljból az összes nyirokcsomó kiírtása gyakran nehezen gyógyul és szinte kizárólag az emlő rosszindulatú daganata esetén végzik. Mivel gyakran fordul elő gyulladás, ezért értelemszerűen a környező nyirokcsomók erre reagálnak. A műtéti eltávolítás csak jelentő fájdalom esetén jöhet szóba, mivel a korábban eltávolíott nyirokcsomó szövettani vizsgálata is gyulladást igazolt. Ennek a hónalji gyulladások kezelése a gyakori kiújulás miatt nagyon nehézkes, de a radikális műtétet nem javaslom.

Kérdés: 2010. április 01., 12:03; Megválaszolva: 2010. április 01., 12:03
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus