• Köldöksérv műtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Barátomat egy hete műtötték köldöksérvvel, mivel fiatal, nem a hálós módszert alkalmazták, hanem az izom összevarrását. A műtét után nagyfokú gyógyulása volt, a fájdalmai egyre jobban múlnak. Azonban az első időszakban nem, de 5-6 nap elteltével olyan elváltozást figyeltünk meg, hogy a köldöknél kidudorodás van. Az orvosa azt mondta rá, hogy csak bőr vagy duzzanat a beavatkozástól, de a kidudorodás még nagyobb lett, most már másfél centire kijön kb. a köldökénél. Kérdésem lenne, hogy ez mitől lehet, vissza fog-e húzódni, mire lehet számítani? Vagy lehetséges, hogy kiújult a sérve? Az nem járna fájdalommal? Ebben az esetben mi a teendő? Köszönöm előre is válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a köldöksérv témában

        Tisztelt Kérdező!

        A köldöksérv műtét után kis bevérzés, szöveti reakció is kialakulhat. A bevérzés hetek alatt nyomtalanul el tud múlni. A szövetai reakció is csökken, de a varróanyag okozta szöveti hegesedés mindig tapintható lesz. A sérv kiújulásnak van a legkisebb esélye, hiszen ez a méretét változtatná. Amennyiben egy hét alatt nem javul vagy továbbra is nőne egy ellenőrző vizsgálatra vissza kell menni.


        Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Nagy István
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-08 19:31:24; Megválaszolva: 2010. március 08., 19:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: