• Terhesség lehetősége hashálóval(sérvműtét után)

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        37 éves nő vagyok! 4 éves kislányom van! 2 évvel ezelőtt hasháló beültetéssel sérvműtéten estem át! Jól vagyok minden rendben, de sajnos még senki sem tudott nekem választ adni arra, hogy hogy viselnék egy terhességet a hálóval! Szeretném megtudni, hogy lehet-e, ajánlják-e és hogy milyen veszélyei lehetnek!

        Válszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel:egy tanácstalan anyuka

        WEBBeteg szakértő válasza a sérvműtét témában

        Tisztelt Kérdező!

        A kérdésre a válasz függ a háló méretétől és helyzetétől. Valóban nem szerencsés háló behelyezése abban az esetben, ha még szülni kíván a beteg, hiszen gátolja a hasfal szükséges tágulását.  Amennyiben nagy méretű hálóról van szó keresse fel az operáló sebészt, aki pontosan tud válaszolni, hogy van-e akadálya terhességnek. A veszélye abban rejlik, hogy a háló okozta hegesedés gátolni fogja a méh méretének növekedése miatt szükséges hasfali tágulást.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-05 15:44:39; Megválaszolva: 2010. március 05., 15:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: