Hasfali sérvműtét utáni terhelhetőség

Tisztelt Cím!

1 hónap múlva hasfali sérv és köldöksérv műtétem lesz. Szeretném megkérdezni, hogy a műtét után mennyi idő múlva lehet terhelni a hasi izomzatot, ugyanis van egy 18 hónapos gyermekem, akit még a gondozása miatt emelgetnem kell.

Tisztelettel:

L.né T. Bernadett

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a sérvműtét témában

Tisztelt Kérdező!

A terhelés függ az alkalmazott sebészi technikától. Amennyiben háló kerül behelyezésre hamarabb lehet terhelni. Általánosságban el lehet mondani, hogy egy 18 hónapos gyermeket a műtétet követően 4 hétig nem szabad cipelni, emelni. Lényeges, hogy használjon adaptálható haskötőt akkor, ha ezt mégsem tudja elkerülni. Kérje az operáló sebész segítségét.

Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
Kérdés: 2010. február 15., 11:16; Megválaszolva: 2010. február 15., 11:16
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus
Kitől kaphatok segítséget?
Szteroidos kúp