Műanyag gipsz eltávolítás

                                                 Tisztelt szakértő!

Kérdésem a következő lenne 8, 5 éves lányom eltörte az orsó csontját 2 hete. Jelenleg felkarja is gipszben van. Pénteken a kezéről eltávolítják alkarig a müanyag gipszet egy fűrésszel ez okozhat-e valamilyen sérülést a karján mert nagyon fél ugyanis  töbször is fájt olyan beavatkozás neki amire azt ígértük fájdalommentes lesz (a törés napján nem tudták műteni ezért érzéstelenítő nelkül húzás közben gipszelték majd műtét után két nappal érzéstelenítő nelkül eltávolították a gipszet mert nem siketrült és ráfeszült a karjára) ez is nagyon fájdalmas volt.

Válaszát előre is köszönöm!

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gipszeltávolítás témában

Kedves Kérdező!

 

Amennyiben a gipszlevételt szakember végzi, semmiféle gipsz eltávolítás nem okozhat fájdalmat, bőrsérülést.

Amennyiben nagyfokú duzzanat áll fent a fenti procedúra nehezebben végezhető el, és csak kisebb nyomási panaszokkal jár.

Nyílván a gipszvágó készülék adhat kellemetlen hangokat.

 Üdvözlettel: Dr. Póti László, ortopéd szakorvos

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 25., 22:56; Megválaszolva: 2009. július 25., 22:56
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus