Végbélrepedés, hólyag a végbélnyílásnál

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

19 éves fiú vagyok. Kellemetlen problémával küzködök. A végbél nyílásom hátsó fala szinte minden székletürítéskor megreped és vérzik. Ma a végbélnyílás bal oldalán egy borsó nagyságú duzzanatot, hólyag szerűséget véltem felfedezni. A végbélrepedés okozza ezt a hólyagot, vagy valami más? A végbélrepedés ellen mi a teendő? Mindenképp szükséges orvoshoz fordulni?

Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza végbélrepedés témában

Kedves Kérdező!

Igen, a krónikussá váló végbél-berepedés mindenképpen orvosi, sebészeti ellátást igényel. Ennek során a frissen észlelt hólyagról is kiderülhet, mi okozza (aranyeresség? , tályog? ) . Javaslom, mindenképp forduljon orvoshoz, addig is a végbél-berepedés további súlyosbodását a széklet lágyításával kerülheti el (Laevolac szirup, glycerines kúp használata) .Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 14., 16:24; Megválaszolva: 2009. július 14., 16:24
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Végbélrepedés elmúlik-e...
Tisztelt Doktor Úr / Doktor Nő! A problémám az, hogy székelésnél élénkpiros vér jelentkezett, azóta görcsben van a záróizmom. A háziorvosom...
Végbélrepedés, véres széklet
Tisztelt Doktor úr/nő! Már kb másfél hónapja végbélrepedésem van. Nem tudom biztosra, csak gondolom, mivel néha véres a székletem, de csak...
Végbélrepedés, pici seb van ott
Üdv! Nemrégiben, olyan másfél hónapja alakult ki nálam Végbélrepedés. A nővérem megnézte a végbelemet, nem nyúlt hozzá, csak megnézte. Azt...
Segítség!

Kedves Doktor úr/nő! kb 1, 5 éve jentkeztek a végbél környékén gondjaim.Én aranyérre gyanakodtam, de aztán elmentem a kórházba és a doktornő...

Rekeszsérv