• Strandolhatok vakbélműtét után?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Két hete műtötték a vakbelemet, és szeretném megkérdezni, hogy mehetek-e már strandolni vagy edzeni. A seb már félig be van gyógyulva. A seb egyik része szétrepedt, de már azt is pörk fedi.

        WEBBeteg szakértő válasza a vakbélműtét témában

        Kedves Kérdező!
         
        A seb iránya alapvetően befolyásolja a korai terhelhetőséget. A típusos metszés esetén 4 hétig nem célszerű az edzés. Főként meggondolandó, ha nem volt problémamentes a seb gyógyulása. Strand esetén a vízbe nem szabad még két hétig fürödni. A napozás során a műtéti heg nem fog lebarnulni és kifejezettebben fog látszani. A sebszétválásban számos tényező játszik szerepet, így csak egy okot megnevezni sohasem lehet.

        Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész


        Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2009-07-14 22:42:47; Megválaszolva: 2009. július 14., 22:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.