Höemelkedés mütét után

Tisztelt Doktor Úr! Édesapám vékonybélmütéten esett át 4 hete. A mütét utáni 8.dik napon hazajöhetett, a varratokat ezután két hétre eltávolitották, diétázik és megpróbálja teljesen betartani, hogy ne egyen semmi megterhelőt, de azért nem eszik keveset, mindig jóllakik. Egy hete történt, hogy délutánra höemelkedése volt két napig, ami egy lázcsillapítótól elmúlt, most újra második napja délutánra hőemelkedése van (37.7), de semmi rossz közérzet, hányinger, vagy fáradtság nem jelentkezik. Lehet e attól, hogy nagyon megterheli az emésztörendszerét még mindig, vagy esetleg valami gyulladás van még mindig a hasában, vagy egyáltalán ez a höemelkedés a gyógyuló sebtől van? válaszát elöre is köszönöm.

WEBBeteg Szakértő válasza vékonybélműtét témában

Kedves Kérdező!   A hőemelkedés, amennyiben más tünet nem kísérí, nem aggasztó. Súlyos gyulladásra, problémára nem kell gondolni. Hasi műtét után valóban lényeges a diéta. 38 C feletti hő esetén szükséges az operáló intézetben kontrollra jelentkezni.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 14.

Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet

Törzs és hasi izom panasza
Szeretnék segítséget és tanácsot kérni, mert teljesen el vagyok keseredve a tünetem miatt. Kórelőzményem: kb. 2,5 éve nehéz tárgyat kellett mozgatnom, és a...
Bélelzáródás műtét után
Üdvözlöm! Június végén kerültem kórházba hasi fájdalommal, még aznap megműtöttek (bélelzáródás miatt)."beteget egy napos panaszok széklet, szélmegállás...
Vakbélműtét felépülés
Kedves Doktor Úr! 27 éves, sportos (heti 4 edzés) férfi vagyok. Egy héttel ezelőtt estem át laparoszkópos vakbélműtéten, semmilyen komplikáció nem lépett...
Felkartörés velöűrszegezéssel
Tisztelt Doktor Úr/Nő 2022 októberében volt egy elesésből származó felkartörésem, amit velőűrszegezéssel rögzítettek. Már túl vagyok 30 gyógytornán, könyk...
Combizomsérülés utáni lábfájdalom
Kedves Doktornő . A panaszom a következő lenne . 7-8 hónappal ezelőtt, otthoni tevékenység közben sarokcsiszolóval belevágtam a jobb oldali combon belső...
PRP utáni vizesedés
Üdvözlöm! Január 13-án térdműtéten estem át porcleválás miatt (Laesio men. lat. gen. l.s.). A műtét utáni 3 héten PRP kezelésen vettem részt, hogy serkentsem...