Höemelkedés mütét után

Tisztelt Doktor Úr! Édesapám vékonybélmütéten esett át 4 hete. A mütét utáni 8.dik napon hazajöhetett, a varratokat ezután két hétre eltávolitották, diétázik és megpróbálja teljesen betartani hogy ne egyen semmi megterhelőt, de azért nem eszik keveset, mindig jóllakik. Egy hete történt hogy délutánra höemelkedése volt két napig ami egy lázcsillapítótól elmúlt, most újra második napja délutánra hőemelkedése van (37.7) , de semmi rossz közérzet, hányinger, vagy fáradtság nem jelentkezik. Lehet e attól hogy nagyon megterheli az emésztörendszerét még mindig, vagy esetleg valami gyulladás van még mindig a hasában, vagy egyáltalán ez a höemelkedés a gyógyuló sebtől van? válaszát elöre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza vékonybélműtét témában

Kedves Kérdező!

 

A hőemelkedés, amennyiben más tünet nem kísérí, nem aggasztó. Súlyos gyulladásra, problémára nem kell gondolni. Hasi műtét után valóban lényeges a diéta. 38 C feletti hő esetén szükséges az operáló intézetben kontrollra jelentkezni.

 Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
Kérdés: 2009. július 14., 22:40; Megválaszolva: 2009. július 14., 22:40
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus