Szúrós fájdalom a köldökben

Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémával fordulnék Önhöz, hogy gyermekkorom óta problémák vannak a köldökömmel. A köldököm mindig nagyon érzékeny, rosszul viselem ha hozzáérnek. Körülötte nem fáj, csak a köldököm. Évente 1-2-szer jön elő a szúrós fájdalom, általában rossz mozdulattól, vagy ha nehezet emelek. Ilyenkor nehezen tudok kiegyenesedni, és vizelésnél nagyon fáj a köldököm, mintha kiszakítanának belőlem valamit. A köldököm nem váladékozik, de néha elég kellemetlen szagú, száradt váladéknak tűnő "valami" jön ki. Voltam sebészeten, elküldtek hasi ultrahangra, urachi cysta kizárására. Az ultrahang negatív lett, az orvos belenyúlt a köldökömbe, ami nagyon fájdalmas volt. Nem tapintott ki semmit, nem érzett sérvkaput sem. Ezután elküldött azzal, hogy nem talál semmit. 27 éves vagyok, a párommal babát szeretnénk, de félek a köldökproblémám miatt, és az esetleges szövődményektől. Lehetnek szövődmények a terhesség allat? Mi lehet a problémám oka? Tanácsát és segítségét előre is köszönöm! Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza köldökfájdalom témában

Kedves kérdező!

A panaszok hátterében ezidáig nem derült ki komolyabb eltérés, ezt a hasi ultrahang is kizárta. Véleményem szerint a terhességnek semmilyen akadálya nincs és nem fog rizikót jelenteni az Ön számára az időnkénti fájdalom. Gyakran egy erősebb köldök tisztítás után alakul ki érzékenység, így figyeljen oda, hogy véletelenül se tisztítsa túl gyakran és agresszíven a köldökét.Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

Kérdés: 2009. május 02., 21:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 14:06
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus