Haematoma kezelése

Tisztelt Doktornő! 2020.10.13-án belső aranyeres csomó eltávolítását végezték el nálam altatásban. A műtét rendben lezajlott. A műtétet követő 2. napon ödéma és vérömleny keletkezett. A haematoma a végbélnyíláson kívül van. A sebészem jegelést és Lioton gél használatát javasolta. Naponta 3000 mg C- vitamin és Detralex tabletta szedését javasolta. Ezek mellett reggel és este 1-1 Doloproct végbélkúpot kell használnom. A kérdésem az lenne, hogy a műtét után keletkezett haematoma ennyi idő eltelte után magától felszívódik, vagy Ön szerint szükséges-e valamelyen sebészeti beavatkozás? Az orvosom türelemre intett, mivel ennek hosszú is lehet a felszívódása. Mennyi az a normális idő, ami alatt felszívódik? Szeretném abban a segítségét kérni még, hogy használjak -e valamilyen másféle kenőcsöt, vagy gyógyszert? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza aranyér témában

Kedves Kérdező!

Igen, előfordulhat, és hosszú hetek is lehetnek sajnos, mire felszívódik.

Kérdés: 2020. november 09., 20:33; Megválaszolva: 2020. november 10., 06:33
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Aranyér probléma
Üdvözlöm! Régóta kínlódok az aranyértől! Aranyércsomóim vannak amik kitüremkednek néha fáj és viszket. Nem vérzik, viszont néha nagyon fáj...
Külső aranyér
3 éve Csatár doktornő kivágta egy trombotizált aranyerem. Azóta a túloldalon van egy kicsi a terhesség óta. Azt szeretném tudni, hogy amikor...
Aranyér hasmenéses vírus után
Tisztelt Doktor úr, Erős székelés után láttam hogy a WC papíron véres elénk piros csíkok vannak, egy darabig nem lehet semmit érezni a szorító...
Nagy a gond?
Kedves doktor ur. Kétségbe esett feleség vagyok. Párom 40 éves és több éve van neki arany ere. Eddig nem fájt nem vérzett de mostmár mindkettő....
Aranyér eltávolítás
Tisztelt Doktor Nő/Úr, Tanácsot szeretnék kérni aranyér ügyben. Mióta az eszemet tudom van két kisebb külső aranyerem. Nem fáj nem okoz nagyobb...