Külboka törés utan majd egy évvel

Tisztelt Doktor úr! 2018.12.31-én külboka törést szenvedtem. Harmadcsőlemezes ill. állítócsavaros osteosynthesist végeztek. 9 hét fekvőgipszem volt, majd az állítócsavart március 20-án eltávolították. Jártam gyógytornára... elég szépen fejlődött a lábam, persze időváltozásokra már most érzékeny, főleg a hideg frontot nem bírom és maga a hideg, hűvös hőmérsékletet. De persze ezek a "fájdalmak" elviselhetők. Na jó, volt mikor nem. A doktor úr, aki műtött mondta, hogy majd január- február környékén kiveszi a maradék 6 csavart és a lemezt... igazából bizonytalan vagyok nagyon, mert most visszamennék a doktor úrhoz, hogy normális-e az, amit most érzek a bokámban. Folyamatosan szúr a bokám. Maga a csont nem, mint összességében az ízület, de már másfél hete...ha csak megsimítom. Arra is iszonyatosan érzékeny és a járásban is egyre jobban gátol... fáj. Nem tudom úgy hajlítani a bokám, úgy érzem mintha be lenne keményedve a bokám a belső bokám is egyre jobban fáj…de ugye nem akarom a doktor urat sem terhelni, hogy odamegyek feleslegesen majd azt mondja nekem, hogy " ó Viktória ez csak az időjárás miatt van “, persze ha Ön szerint ez csak az időjárás, akkor én elhiszem, de ilyen jellegű fájdalmam nem volt még... főleg nem az utóbbi hónapokban. Ön mit tanácsol? Keressem fel az orvosomat? Az létezik, hogy már zavarja a lábamat a fém? Esetleg abban tudna tájékoztatást adni, hogy a csavarok kivétele után fogok bármit is érezni? Kell majd pihentetni a lábamat? Segítséget és válaszát, tanácsát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Holnapy Gergely válasza a külboka törés témában

Tisztelt Hölgyem! Az Ön életkorában, ha nincs valamilyen, a csont gyógyulását hátráltató megbetegedése, úgy ennyi idő alatt a csont teljes gyógyulásának és a lágyrészek teljes regenerációjának le kellett zajlania. A gyógyulás folyamatát megítélni természetesen csak a sérüléskori és jelenlegi Röntgen-felvételek függvényében lehet felelősségteljesen. A fémanyagok eltávolítása -amennyiben azok jó helyzetben vannak-, nem valószínű hogy jelen panaszait érdemben befolyásolhatnák. Fémeltávolítás után gyakorlatilag csak a sebgyógyulás ideje alatt (kb 2 hét) kell elővigyázatosabbnak lennie, azonban a szárkapocscsont stabilitásán az a beavatkozás már nem változtat. Korábbi ízületi sérülések valóban okozhatnak panaszt a későbbiekben az időjárás bizonyos változásaira, azonban pusztán ezzel, vélhetően nem magyarázható az a mozgástartománybeli beszűkülés, amit Ön leír. Amennyiben a fémkivételt követően a panaszai továbbra is fennállnak, a bokája duzzad, úgy esetleges ízületen belüli társsérülések után érdemes kutatni, részben fizikális vizsgálattal, illetve egyéb képalkotók (Röntgen, UH, MR) végzése is szóba jön. Üdvözlettel: Holnapy Gergely dr.

Kérdés: 2019. november 18., 07:29; Megválaszolva: 2019. november 23., 11:41
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus
Kitől kaphatok segítséget?
Szteroidos kúp