• gyomornyálkahártya sziget a nyelőcsőben eltávolítása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr., 2018-ban elmentem egy gasztroenterológiai vizsgálatra, ahol gyomortükrözés segítségével kiderült, hogy a nyelőcsövemen gyomornyálkahártya sziget található ami gyomorsavat termel. Ez a terület 20cm-re található a fogsortól és pénzérme "forintosnyi " nagyságú. Kezelésnek felírtak emozul gyomornedv -ellenálló kapszulát, amelyet időszakosan kellene szednem.A vizsgálat után 2 hónapig szedtem, azóta nem szedem a gyógyszert.Jelenlegi tüneteim:gyakori böfögési inger, néha torokfájás,szájszárazság érzés,ritkán hányinger zsíros étel fogyasztása után. Azért kerestem meg Önt ,mert szeretnék végérvényesen megszabadulni ettől és szeretném megtudni, hogy létezik e olyan sebészi vagy lézeres beavatkozás ahol ezt a gyomornyálkahártya szigetet véglegesen eltávolítják? Szeretném megtudni, hogy ki foglalkozik ezzel Magyarországon, vagy ha itt nem foglalkoznak ezzel , akkor külföldön? Előre is köszönöm a segítségét.

        Dr. Papp Géza válasza a Nyelőcső fekély témában

        Kedves Kérdező! Elsődlegesen kontroll tükrözés kell, hogy az elváltozás még ott van-e. Aztán nagy egyetemi centrumokban mindenhol van lehetőség ennek endoszkópos eltávolítására, az ottani gastroenterologian. Üdvözlettel Papp Géza


        Kérdés: 2019. augusztus 06., 13:26; Megválaszolva: 2019. augusztus 06., 15:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: