végbéltályog sebgyógyulás

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Körülbelül 3 hónappal ezelőtt végbéltályogom volt, melyet egy kis (kb. 2 cm) vágással feltártak. A seb nagyon hamar összehúzódott, csak érzékeny maradt. (Kezdetben Neomagnolos ülőfürdőt és Betadine oldatot használtam.) Azonban az elmúlt 2 hónapban úgy vettem észre, hogy néha vérzik illetve kissé szétnyílt a seb. Eleinte újra Betadine oldattal kentem, most pedig Sudocrem-el próbálkoztam. Azonban úgy vettem észre, hogy csak rosszabb lett tőle, még inkább nyitottá vált. A seb nem fáj, csak érzékeny. (Gyógyulást nehezítő tényezőnek gondolom, hogy naponta 8-10 óra ülőmunkát végzek.) Az lenne a kérdésem, hogy mindez normális-e, valamint ha nem, mit tehetnék a gyógyulásért? Segítségét előre is köszönöm!

Dr. Papp Géza válasza végbéltályog témában

Kedves Kérdező, a panaszok alapján sipolya alakulthatott ki.Jelentkezzen sebészeti szakrendelőben, egyedül megoldani nem fogja tudni a problémát.

Üdvözlettel

Papp Géza adjunktus

Kérdés: 2016. január 24., 17:17; Megválaszolva: 2016. január 25., 20:18
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Végbéltályog műtát útán
Tisztelt Cím! 1 hete megműtöttek végbéltályog miatt. Bal farpofán a gáttájék elülső részén cseresznyényi fájdalmas terime tap. felette...
Mi okozhatja a végbéltályogot?
Tisztelt Doktornő/ Doktorúr! 20 napja tályogot diagnosztizáltak végbél tájékán. Mütéttel feltárták. Mi okozhatja ezt a betegséget? Milyen...
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése