Bokatörés utáni gyógyulás

Tisztelt Doktor Úr! 2015. október 26-án eltört a jobb bokám, elszakadt a szalag. Másnap megműtötték, 1 hét fekvőgipsz, majd 5 hét járógipsz következett. A sebek begyógyultak, a duzzanat is elfogadható, gondolom ez még javul. Ami zavar, hogy lépésnél a lábfejemben a lábujjaim közelében fáj a hajlításnál. Hogy ezt elkerüljem nem hajlítom rendesen, ezért lépésem még mindig sántító. Indokolt-e ez a fájdalom, magától elmúlik vagy szükség lenne esetleg valamilyen rehabilitációs kezelésre? Köszönettel: Zsuzsa

Dr. Bogdán Aurél válasza Bokaműtét utáni fájdalom témában

Pontos válaszhoz szükséges lenne a dokumentáció ismerete is. A rehabilitáció és a gyógyulás ugyanis függ a törés helyzetétől, tulajdonságától, a szalagszakadás mértékétől és a műtét technikától is, amit alkalmaztak. Ha a zárójelentést, esetleg röntgen felvételt tudna küldeni pontosabb választ tudnék adni. Általánosságban elmondható, hogy ha szalagsérüléssel szövődött bokatörés alakul ki, az műtétes kezeléssel is 3-4 hónap alatt jön helyre. Az esetek döntő többségében nem szükséges rehabilitációs kezelés, az otthoni torna elegendő. A szalagsérülés miatt a még fennáll feszülő fájdalom természetes is lehet. Pontosabb választ kaphat még kezelőorvosától!

Kérdés: 2016. január 19., 10:58 ;Megválaszolva: 2016. január 20., 21:59
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Dermoid Ciszta
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...