balesetből eredő jobbkéz eltörése 4 hónapja mütötték és a röngen alapján a csont alkaron nem nőtt k

Az a kérdésem, mivel 4 hónapja mütött jobb kéz alkaromon a csont nem forrt össze, ujbóli mütétre kerülne sor, ami azt jelenti, hogy a csipőmből vesznek ki csontot és azzal pótolják, de nagyon félek, ezért kérem Ön tanácsát is. kérdezem: édesanya

Dr. Bogdán Aurél válasza nemgyógyuló alkartörés műtéti megoldása témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvétel ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Sajnos előfordul, hogy törések az operáció ellenére nem gyógyulnak meg tökéletesen és úgynevezett áíizület képződik. Ezt úgy szoktuk megszüntetni, hogy a törést felfrissítjük és vagy konzerv, vagy saját csontot ültetünk be. A saját csont begyógyulása, átépülése hatékonyabb, ezért általában ezt javasoljuk. Ezt leggyakrabban a csípőlapátból vesszük. Miután beépítettük a nem gyógyuló törési résbe, ismét lemezt, vagy velőűrszeget használunk a törés egyesítésére.

Viszonylag gyakran végzünk ilyen beavatkozásokat, szövődménye általában megegyezik egy sima törés miatti műtét szövődménygyakoriságával.

Kérdés: 2016. január 14., 17:12; Megválaszolva: 2016. január 17., 10:29
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
csipőcsont beültetés
Kérdésem, alkartörés miatt a csipőcsont lapátjából kivett csont az alkar 3-4 cm-es hiánypótlására (a szervezet kidolgozta a csontdarabokat) a...
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...