Sebhely váladékozása és húskinövés

jó napot kívánok a beteg nem én vagyok hanem apukám 2012-ben volt egy könyök és váll közti műtétje egy csavart építettek be a kezébe. 2015-ben áprilisában állítólag a csavaron lávő anya meglazult ezt eltávolították, csakhogy azóta váladékozik a műtéthelye és egy hús kinövése is lett. Mikor elkezdett váladékozni elmentünk vissza az orvoshoz ö azt mondta erre hogy abszolút normális hogy váladékozik mert nehezen gyógyulbe a seb csak hogy azóta eltelt nyolc hónap és folyamatosan váladékozik néha egy kis vér is látható a fáslin. A váladék színe átlagos hol átlátszó hol ilyen krém színű. Szeretném tudni ez normális e? Vagy forduljunk orvos szakértőhöz? És ha normális mitől keletkezik a váladék ami néha már büdös is És még azt szeretném tudni hogy kikell e a vasakat szedni a kezéből vagy az bent marad élete végéig? mert azt hallottam azért váladékozik a kéz mert idegen anyag van a szervezetében de hiszen a vas is idegenanyag

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza műtét utáni tartós váladékozás témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Azt látatlanban is kijelenthetem, hogy nem normális dolog a váladékozás ennyi idő után. Feltehetően gyulladás van a műtéti területben, amit akár a beültetett fém is okozhat, de egyéb elváltozások (bakteriális fertőzés, csonthártyagyulladás) is állhatnak a háttérben. Ha a kezelőorvosa ezt normálisnak tartja, akkor keressen más baleseti sebészeti szakrendelést, ahol vizsgálatokkal ki tudják deríteni mi áll a váladékozás hátterében és a megfelelő kezelést (akár a fém eltávolítása) is meg tudják mondani.

Kérdés: 2015. december 15., 08:56; Megválaszolva: 2015. december 16., 23:09
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus