Szemöldök sebe

Tiszteletem! 4 nappal ezelőtt esés következtében a bal szemem felett, a szemöldököm megzúzódott. Mire hazaértem kisebb véraláfutás, mellett a vérzés elállt a kb 1 cmeres sebből, fertőtlenítettem, gyógyult, a zúzódás szinte elmúlt. A mai napon fürdés közben kiázott a hegesedés, és leesett a nagy része. Alatta a bőr rózsaszínes volt, viszont a seb jóval mélyebb, mint felületi, és látszik, hogy szét van nyílva. Minimális sárgás váladékot töröltem ki belőle, fertőtlenítettem. Mit tehetnék, hogy a lehető legkevesebb nyommal ússzam meg ezt a kalandot?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza szemöldök seb témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján akkor úszhatta volna meg a legkevesebb nyommal, ha a sérülés napján összevarratja. Így hogy nem lett összevarrva és még váladékozik is egy kicsit, mindenképpen másodlagos sebgyógyulással kell számolni, ami a normálisnál szélesebb heget eredményez. Az lehet a szerencséje, hogy a szemöldök vonalába esik és kevésbé lesz feltűnő. Ha néhány nap alatt nem gyógyul be és nem szűnik a váladékozás, akkor keressen fel egy sebészeti, vagy baleseti sebészeti szakrendelést.

Kérdés: 2015. december 02., 22:22; Megválaszolva: 2015. december 04., 21:09
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus