Proteus mirabilis

Tisztelt Web doktor! Közel másfél éve a hasamon, köldök tájékán állandóan levedző seb van, kb. 5 Ft nagyságú. Tartalma vastag, folyékony szagtalan váladék, miből május hónapban Proteus mirabilis baktériumot mutattak ki. Erre Ciprofloxacin-t kaptam. Nyolc hasműtétem volt (2 császár, 6 köldöksérv, a köldökömet el is távolították) . a műtéti hegek gond nélkül begyógyultak, a levedző seb környékén heg nincs. kaptam már rá baktérium ölő kenőcsöt is, illetve közel egy éve ezüst tartalmú atrauman kötszert használok naponta. Kontrollra járok, de az orvosok nem mondanak rá jóformán semmit, csak azt, hogy jó, hogy kifelé folyik. Napi szinten kötözöm, kb. 2-3 nap alatt egy kávés kanál váladék kijön egy minimális nyomásra. Kérdéseim: - mitől van kívül a hasamon? - Elmúlik-e egyáltalán valamikor? - hogyan lett baktérium fertőzött kívül a hasamon és mitől? - baktérium fertőzött lehet-e még? - mivel lehet meggyógyítani? - Kihez forduljak? Megtisztelő válaszát várom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza hasfali seb témában

Kedves Kérdező! Véleményem szerint a sipolyt a hasfali varratok tartják fent, fisztulográfiát vagy CTt kell csinálni. Magától nem fog elmúlni.

Üdvözlettel, Dr. Papp Géza

Kérdés: 2015. október 15., 12:51; Megválaszolva: 2015. október 17., 12:23
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus