hasmenés... meddig?

Tisztelt dr úr! Édesanyámat 2015 januárjában rosszindulatú végbéldaganattal műtötték. Áttét nem volt a daganat mérete (pt3) miatt kapott 28 sugár kezelést és ki írtak 12 kemoterápiát. A 7.után görcsös hasi fájdalmai voltak. Az ultrahang epekövet igazolt. 2015.júliusában újra műtötték. Hasüri feltárást végeztek mert nem tudták tisztázni a vékonybél ileus okát. Az ileus oka: masszív konlomerátumot képező terminális ileum mintegy 40cm e volt;mely a kismedencében helyezkedett el! A masszív konglomerátum és passage akadály kialakulását sugárkárosodás okozta hasüri adhesiosist és ezen terminális ileumszakasz rese ióját végeztük sid tó side ileo ascendestomia képzésével valamint eltávolították az epekövet. A műtét után 2 héttel nagyon megy a hasa ez mitől lehet? Van hogy 2 van hogy 5 percenként. Illetve olyan is van hogy órákig semmi. Tartani sem tudja a székletét. Már félünk hogy kiszárad legyengül. Azt mondták helyre fog állni de mikor? Ez normális hogy Ennyire megy a hasa? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasmenés témában

Normálisnak nem nevezném, de műtét után lehetséges tünet. Mindenképp érdemes székletvizsgálatot végeztetni (C. difficile toxint is) . Ha ez negatív (illetve az eredmény megérkezéséig is) , pre- és probiotikum legalább 1 hónapos használata javasolt.

Kérdés: 2015. július 26., 08:38; Megválaszolva: 2015. július 26., 09:43
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus