keresztszallag műtét utáni sebgyógyulás

Tiszelt DoktorÚr! Az alábbi problémában kérnék Öntől egy kis tanácsot, segítséget. Február 23-án volt egy kereszt szallag pótlásom. A műtét után minden megfelelően haladt azt leszámítva, hogy egyik este 38 fokos lázam volt, és a térdem is fokozatosan dagadni kezdett. Azonban gyógyszeres kezelésre a duzzanat lement, és én a saját lábamon távozhattam a kórházból. Azonban másnap a sípcsontomnál lévő seb kinyílt és erősen váladékozni kezdett. (ezen a helyen volt az egyik cső kivezetve) . Mivel volt hőemelkedésem, ezért visszarendeltek a kórházba, és pár napra rá felnyitották újra a térdemet, és kitisztították. Ez után kb 2 hetet voltam kórházban, és a varrat is tovább volt a lábamban. A gyógytornák a térdet illetően megfelelően haladtak. Miután kivették a varratot ismételten kinyílt a sebem, és váladékozni kezdett. Kaptam egy gyógyszert (meloxan 15) -öt annak érdekébe, hogy a savó termelődés csökkenjen a térdemben. Most ott vagyok, hogy eltelt a második műtét óta 2 hónap, és a sebem még mindig nyílt és váladékozik. Folyamatosan járok sebkötözésre, de elég sokáig volt az az orvosom álláspontja, hogy ennek önmagától gyógyulnia kell. Észrevette, hogy a váladék a térd irányából érkezik terhelés hatására. Elsőre megpróbáltuk, hogy egy gipsszel tehermentesítjük a lábamat. Ez 1 hét után sikeresnek látszott, mert sebesedni kezdett és bezáródott. Levettük a gipszet pár nap elteltével minden ugyanott folytatódott ahol abbamaradt. Most ott tartunk, hogy 2 hete van rajtam a gipsz és a seb nem akar gyógyulni, még annyira se, mint az előző alkalommal. Igazság szerint tanácsot szeretnék kérni, vagyis véleményt Öntől. Az orvosom szerint és én is ezt érzem a térddel magával baj nincs, mert a minimális gyógytorna, amire lehetőségem volt láthatóan fejlődést produkáltam. Egy lehetőség van amit valamiért az orvosom úgy érzem nem mer meglépni, hogy újra felnyitja és a lágy részeket kipucolja és újra összevarja. A hozzátartozóktól már több tanácsot is kaptam, mely kimerül abban, hogy váltsak orvost, próbáljak ki különböző gyógymódokat, akár bioptron lámpa is segíthet, és még a lakásban lévő macskákkal is összhangba hozták a gyógyulásomat, hisz némi allergiával rendelkeztem. Ami még hozzátartozik a történethez, hogy a baktérium tenyészetek 90 százalékban negatívak voltak, viszont a vérvételek során bizonyos mértékű gyulladást mutattak ki. (egyik érték ami normál esetben 0-5) 20 körüli értéket mutatott. Köszönöm szépen előre is a segítséget. Üdvözlettel: Zoli

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza keresztszalag pótlás után témában

Vizsgálat nélkül és a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján az a véleményem, hogy műtétre lenne szükség. Én első körben nem nyitnám fel, hanem arthroscoposan kezdenék hozzá, kitakarítani az ízületet és megnézni, hogy mi az ami fenntarthatja a gyulladást és sebgyógyulási zavart okoz. Ha ez nem vezetne eredményre, vagy nem kivitelezhető valami miatt, akkor viszont újra kinyitnám az ízületet, akár egy szívó-öblítő rendszert is behelyeznék, antibiotikumot is lehetne adni a térdízületbe is, illetve vénásan. Tekintettel arra, hogy pontos választ nem tudok adni, azt javaslom mutassa meg más szakorvosnak is a térdét egy véleménykérés erejéig. Ezután könnyebb lesz döntenie a továbbiakról.

Kérdés: 2015. május 26., 22:11; Megválaszolva: 2015. május 28., 15:02
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus