térd duzzanat műtét után

Üdvözlöm, Március 12-én artroszkópiás térdműtéten estem át, ízületi nyálkahártya gyulladás miatt leborotválták a gyulladt részeket, illetve genetikai eltérés miatt, a térdkalácsomat középre stabilizálták. Köznyelven így mondta el nekem a dr. Úr. Egyik kérdésem: ha genetikai probléma volt, akkor az nem fog megint oldalra csúszni? A másik: A térdem még mindig nagyon duzzadt, pedig tornáztatom rendszeresen. Behajlítani még csak kicsit tudom. A duzzanat normális még ilyenkor? Mit tehetek ellene? Köszönettel: SzT

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térdműtét utáni panasz témában

Vizsgálat nélkül és a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján a térdkalácsa rendszeresen ficamodott a térdízületi fejlődési problémája miatt. Ezt stabilizálták műtéttel. Ha minden jól sikerült, akkor többet nem fog ficamodni a térdkalács. A gyulladásos részeket is eltávolították. A két beavatkozásnak következményeként még dagadhat a térde, hisz nem telt el sok idő a műtét óta. Ilyen beavatkozások után 3-4 hét is eltelik a duzzanat és a fájdalom megszűnéséig.

Kérdés: 2015. március 21., 20:58; Megválaszolva: 2015. március 25., 21:51
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus