Mutatóujj sérülése

Két hónappal ezelőtt jobb kezem mutatójjának ujjbegyéről egy kb 6x12 mm-es ovális alakban néhány mm mélyen egy balesetben levágtam egy részt, éles pengével. Csont és köröm nem sérült. Fóliás kötést kaptam, amikor a seb begyógyult a kötés levétele után az ujjam felső két percét úgy éreztem, mintha másé lenne, zsibbadáshoz hasonló érzést éreztem. Ez az érzés az utóbbi kb. 3 hétben fokozatosan vonul vissza, kisebb területre, de az ujjam, még nehezebben mozog mint a többi, és a behajlításkor mintha valami feszülne benne. A kérdésem az lenne, hogy: 1. idegsérülést szenvedhettem, és ez okozza ezt az érzetet? 2. rendbe jön-e az ujjam? (gitáron játszom, ezért nagyon fájna ha nem tudnám ezt folytatni) 3. Forduljak-e orvoshoz, gyógytornászhoz, "erőltessem-e" az ujjam (gyakorlatokkal, stb.) , vagy legyek türelemmel? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza újjsérülés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján a kialakult hámhiány felsarjasztással szűnt meg, ilyenkor elképzelhető, hogy a hegesedés miatt csökken a mozgástartomány az ujjban. Az idegsérülés is valószínűsíthető elmondása szerint. Az, hogy rendbe jöhet-e tünetmentesen az ujja szakvizsgálat döntheti el. Keressen fel egy kézsebészeti, vagy baleseti sebészeti szakrendelést.

Kérdés: 2015. február 23., 09:07; Megválaszolva: 2015. február 25., 10:28
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus