Fejfájás altatástól?

Kedves Doktornő! Egy olyan problémám lenne, hogy 2 hónappal ezelőtt egy végbélvizsgálathoz ultrarövid altatást kértem, az altatást vénás injekcióval, valamint altató gázzal végezték 5-10 percig tartott csak. Amikor még csak az altatógázt kaptam, akkor volt pár pillanat, hogy a túl sűrű gáztól úgy éreztem nem kapok levegőt, de aztán pár pillanat múlva elaludtam. Az ébresztés után erősen szédelegtem járásnál, ez egy hétig meg is maradt. Majd a szédelgés elmúlt viszont azóta fáj a fejem nem túl erősen, de minden nap, pontosabban nyomást érzek a fejemben időnként felülről, máskor abroncsszerűen körben a fejem körül. Erősebb fejmozgásnál ez fokozódik, például hasizom gyakorlatnál. Korábban sosem fájt a fejem, nincsenek vérnyomás problémáim. Voltam a szakorvosi rendelőben neurológusnál megvizsgált, nem talált konkrét problémát, és azt mondta, hogy ő nem lát összefüggést az altatás és a fejfájás között. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges -e, hogy valami történt az aggyal az altatás során, ha igen ezt milyen vizsgálattal lehetne megállapítani?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza altatást követő panaszok témában

Kedves Kérdező!

Műtétet követően arra érzékenyebb egyéneknél fejfájás, szédülés, enyhe hányinger lehetséges, de ez legfeljebb egy hétig tarthat. Ezek múló jellegű, ártalmatlan tünetek, mögöttük az agy bármilyen sérülését sem feltételezni, sem kimutatni nem lehet.

Valóban folynak bizonyos tudományos kutatások az altatógázok használatával kapcsolatban. Felmerült az a kérdés, hogy ezek az anyagok az agyban növelik a kóros fehérjék lerakódását, amelyek a műtétet követően hosszabb idő elteltével a memória funkciók romlását idézhetik elő.Egyelőre még nagyobb beteganyagon klinikai vizsgálatok ezt a feltevést nem igazolták, ezért mindenképpen óvatosan kell probléma esetén állást foglalni.

Az Ön fejfájását véleményem szerint a szövődménytől való félelmei idézik elő, de ezek nem racionális feltételezések.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. február 18., 19:49; Megválaszolva: 2015. február 19., 06:56
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus