Hasplasztika utáni terhelés

Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Két hónapja volt egy hasplasztikaműtétem (a leletemen: hernioplasztika umb+ hasfali izomrekonstrukció) , melynek során a hasfalakat összevarrták és a köldöksérvem is megoperálták. 6 hétig viseltem a hasszorítót, utána fokozatosan elhagytam, a heg szépen gyógyul, 33 cm széles vízszintes vágásom van bikinivonal alatt. Orvosom a kontrollon engedélyt adott a gyermekeim emelésére (12 és 16 kg) illetve a korábbi sportos életmódomra is, ám ezzel kapcsolatban én szeretnék a lehetős legóvatosabb lenni. Sportolóként kérdésem: szabad egyáltalán valóban egy ilyen műtét után visszatérni a korábbi sportos életvitelhez, a hogy orvosom engedte és ha igen mennyi idő elteltével szabad folytatni? Napi 1 óra futás vagy 1 óra súlyzós edzésre, napi 1 óra aerobikra, vagy kardio edzésre, fittnessre gondolok. Minden nap edzettem a műtét előtt 1-1, 5 órát. A konditeremben a későbbiek folyamán (műtét után 6-9 hónappal) megengedhetőek a súlyzós edzések és alkalmanként valóban emelhetem a gyermekeimet? Úgy terveztem, hogy a műtét után 2, 5-3 hónappal fokozatos bevezető tornával kezdem a sportot és a műtét után 5-6-9 hónappal érek el a műtét előtti szintemre, köszönöm, ha válaszol, nem szeretném tönkretenni a műtétem eredményét, ezért a legbiztonságosabb módon, de szeretnék mielőbb újra edzeni, futni. Szép napot! Dia Ui: sportoláshoz izzasztóövet, szorítóövet viselek.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza műtét után témában

Kedves Dia!

A mi protokollunk a következő: 6 hétig nem lehet terheli, majd a következő 6 hétben max. 5 kg-ig. Ezután javasolt a fokozatos terhelés, könnyű sportolás (úszás, bicikli) egészen a 6. hónapig. Ez követően térhet vissza a beteg a megszokott életviteléhez.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Kérdés: 2014. december 16., 21:36; Megválaszolva: 2014. december 19., 15:19
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus