• vakbél műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/úr! 31 éves, átlagos testalkatú nő vagyok. 10 napja vakbél műtétem volt, minek következtében 10 db kapcsot kaptam a sebemre. Gyomortáji fájdalmakkal jelentkeztem a kórházban és aznap meg is műtöttek. Az ultrahangos vizsgálat alapján gyulladás volt, perforáció nem. A műtét komplikációmentes volt, 3 nap múlva haza is engedtek. A kérdésem az, miért volt szükség kapcsokra? A zárójelentés alapján semmi nem indokolja. A kórházi ellátás egyéb hiányosságai (nem kötötték át a sebet, hazaérkezés után 7 nappal kaptam meg a zárójelentést)okán csak arra tudok gondolni, hogy vasárnap éjjel ügyeletben gyorsabb volt a kapcsokat'feldobálni', mint varrni. A kapcsok ill. varrat hegesedési különbségeit gondolom nem kell ecsetelnem, és úgy tudom ha nem indokolja semmi, akkor a sebésznek az esztétikai szempontokat is figyelembe kell vennie. 10. napon a kapcsaim még fent vannak. Önnek mi a véleménye? Köszönettel:

        Dr. Papp Géza válasza a vakbélműtét témában

        Kedves Kérdező, az USA-ban rendkivül gyakori a kapocs használata. Ennek használata nemhogy csúnyább, de gyakran szebb kozmetikai eredménnyel jár. Kérem legyen visszafogottabb a véleményével, szerintem ez nem indokolt. Üdvözlettel: Dr. Papp Géza


        Kérdés: 2014. június 04., 10:37; Megválaszolva: 2014. június 05., 00:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.