vakbél műtét

Tisztelt Doktornő/úr! 31 éves, átlagos testalkatú nő vagyok. 10 napja vakbél műtétem volt, minek következtében 10 db kapcsot kaptam a sebemre. Gyomortáji fájdalmakkal jelentkeztem a kórházban és aznap meg is műtöttek. Az ultrahangos vizsgálat alapján gyulladás volt, perforáció nem. A műtét komplikációmentes volt, 3 nap múlva haza is engedtek. A kérdésem az, miért volt szükség kapcsokra? A zárójelentés alapján semmi nem indokolja. A kórházi ellátás egyéb hiányosságai (nem kötötték át a sebet, hazaérkezés után 7 nappal kaptam meg a zárójelentést) okán csak arra tudok gondolni, hogy vasárnap éjjel ügyeletben gyorsabb volt a kapcsokat'feldobálni', mint varrni. A kapcsok ill. varrat hegesedési különbségeit gondolom nem kell ecsetelnem, és úgy tudom ha nem indokolja semmi, akkor a sebésznek az esztétikai szempontokat is figyelembe kell vennie. 10. napon a kapcsaim még fent vannak. Önnek mi a véleménye? Köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza vakbélműtét témában

Kedves Kérdező, az USA-ban rendkivül gyakori a kapocs használata. Ennek használata nemhogy csúnyább, de gyakran szebb kozmetikai eredménnyel jár. Kérem legyen visszafogottabb a véleményével, szerintem ez nem indokolt.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Kérdés: 2014. június 04., 10:37; Megválaszolva: 2014. június 05., 00:28
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus